Spelregels

Na het aanmelden en het activeren van je account, kun je beginnen met het samenstellen van je team. Het aanmelden, samenstellen en/of wijzigen van je team kan je doen totdat de teller 'Einde aanmelden' links in het menu op 0 staat.
Een team MOET bestaan uit twee coureurs, een chassis en een motor. De lijst met coureurs, chassis en motoren is hier te zien of wanneer je je team samenstelt.

Er zijn wel een aantal regels:

1) Van elke Formule-1 renstal mag slechts één coureur, chassis of motor worden gekozen. Hamilton en een Mercedes motor kunnen bijvoorbeeld niet in één team tegelijk voorkomen. Dit wordt gecontroleerd bij het samenstellen van je team. (Zie ook even de uitleg onderaan de welkomstpagina)

2) Elke teammanager heeft de beschikking over een budget van € 151 miljoen. Coureurs, chassis en motoren hebben een waarde, die gebaseerd is op de prestaties van het vorige seizoen en de prognoses voor het komende seizoen. Ook het totaal bedrag wordt gecontroleerd bij het samenstellen van je team.

3) Voor ieder miljoen dat je team goedkoper is dan het maximum van € 151 miljoen, krijg je 1 bonuspunt met een maximum van 10 bonuspunten, per Grand Prix.

4) Voor je team moet je een naam bedenken. Met deze naam word je vermeld in de lijst.
Voor de duidelijkheid....dit is niet je loginnaam.

5) Wanneer tijdens het raceseizoen een coureur geblesseerd raakt of uitvalt en door zijn Formule-1 renstal wordt vervangen door een ander, dan neemt deze automatisch de actuele waarde van de vervangen coureur over. Bij het stoppen van een team wordt in dezelfde prijsklasse een vervangende coureur, chassis of motor uitgezocht.

6) Na iedere kwalificatie en race worden er punten verdeeld volgens een schema. Deze is hier te vinden.
De punten worden in elk raceweekeinde, voor zover mogelijk, na de kwalificatie én na de race toegekend en verwerkt volgens de officiële uitslag van de FIA. Mocht de FIA de uitslag op de zondag of maandag na een race nog wijzigen, dan wordt dit meegenomen in de puntentoekenning en verwerkt in de stand. Mochten zich daarna nog wijzigingen voordoen, dan worden deze NIET meer verwerkt in de uitslag van de pool.

7) Omdat de waardes van rijders, chassis en motor verschillend zijn, zijn de (straf)punten ook naar rato.

8) Voor de deelname wordt een eenmalige inleg van €2 gevraagd. Deze is te betalen bij Remco Maassen. Je team is operationeel en wordt pas in de standen vermeld als je inleg is betaald voor aanvang van het seizoen.

9) De prijzen worden verdeeld volgens een vastgestelde verdeelsleutel. Bij gelijke puntenstand wordt het prijzengeld bij elkaar opgeteld en gedeeld door het aantal winnaars. Dus als plaats 2 en 3 gelijk eindigen, wordt het prijzengeld voor plaats 2 en 3 bij elkaar geteld en gedeeld door, in dit geval, 2 winnaars.

10) Zeurende mensen worden uit de uitslag gehaald.

11) Als allerlaatste en belangrijkste geldt dat bij onenigheidheden de organisatie de doorslaggevende stem heeft.

Veel Plezier.......


PS. Wil je met meerdere teams meedoen, doen moet je meerdere accounts maken. Je loginnaam moet dan verschillend zijn.